Rezanje in vrtanje betona, Diaflex

Rezanje betona

Zakaj bi izgubljali energijo ter sebe in druge izpostavljali nevarnosti z rušenjem z udarnimi kladivi oziroma prebijanjem različnih površin: betonskih sten, tal, stropnih plošč, stopnišč, zidov in drugih konstrukcij, če lahko to hitreje, ceneje, brez pretiranega prahu in varno opravimo mi z našimi stroji? Poleg omenjenega je velika prednost strojnega izreza betona lahka zaključna obdelava odrezane površine, saj vodno hlajena diamantna rezila omogočajo ravne, gladke in globoke reze brez prahu, česar ne moremo trditi za ročno prebijanje in rušenje betonskih površin z udarnimi kladivi. 
S podjetjem Diaflex poskrbite za varnost in prihranite čas, denar in energijo.  Poleg betona nudimo tudi rezanje asfalta, opeke in ostalih materialov.

Postopek rezanja betona

Za večje izreze, kjer je odločilnega pomena debelina betona, uporabljamo stenske žage na hidravlični pogon. Poganja jih električni agregat ki za svoje delovanje potrebuje trofazni električni tok. Poleg stenskih žag imamo tudi ročne hidravlične žage, kakršna je žaga znamke Husquarna na tej strani. Stensko žago si lahko ogledate na začetni strani. Poleg betona režemo tudi opeko, kamen in druge materiale. Opravimo rezanje betonskih preklad, sten, stropov, tal... Diamantno rezanje armiranega betona poteka takole: pred začetkom dela je potrebno opraviti ogled delovišča, se odločiti za stopnjo zaščite slednjega, saj je veliko odvisno od tega, ali gre za stanovanjski oziroma poslovni objekt ali pa za gradbišče. Po zaščiti s polivinilom, in drugimi izolacijskimi materiali se lotimo dela. Ker so žage vodno hlajene, je potrebno odvajati vodo z industrijskim sesalcem. 

Razrezu sledi odstranjevanje odrezane površine, pri čemer uporabljamo verižni škripec za velika bremena, ali pa jekleno pletenico. Zaradi same izvedbe odstranjevanja in iznosa izrezanega betona je potrebno opraviti več rezov, odvisno od dimenzij željene odprtine. Odstranjevanju betonskoh kvadrov sledi odvoz na deponijo. Stena ali plošča je prebita in lahko se vgradijo okna, vrata, stopnišče oziroma kaj drugega. 

Naše delo je opravljeno!