rezanje in vrtanje betona

Vrtanje betona

Vrtamo luknje v beton in ostale materiale, od najmanjših premerov do največjih. Če potrebujete luknjo za klimo, napo ali napeljavo, je diamantno vrtanje najboljša izbira. Hitro in učinkovito, z malo ali nič naknadne obdelave vam prevrtamo luknjo željenega premera. S podaljški sežemo vse tja do 10 m globine. Poleg tega je diamantno kronsko vrtanje primerno za odvzem vzorcev materiala. Kot velja za rezanje betona, tudi vrtanje opravimo brez prahu, saj so tudi kronski svedri vodno hlajeni. Po potrebi lahko opravimo tudi vrtanje na suho, vrtanje opeke, asfalta, kamna in drugih materialov.

Postopek vrtanja 

Po določitvi točne lege, kjer naj bi bila luknja sledi montaža stroja. Najprej pritrdimo stroj na stojalo, nato celotno strukturo pritrdimo in začnemo vrtati.
Vrtamo praviloma pod kotom 90 stopinj, možno je nastaviti stroj tudi za poševne vrtine, do 45 stopinj. V primeru vrtanja manjših talnih lukenj v gladke površine lahko stroj pritrdimo tudi vakuumsko. Seveda imamo tudi ročne kronske vrtalne stroje, primernejše za manjše posege. Poleg električnih vrtalnih strojev imamo tudi hidravlični stroj za vrtine večjih premerov.